Opdrachtgevers

Tigchelaar tegelkachels

Tigchelaar Tegelkachels is een innovatief familiebedrijf in Heerenveen dat zich met uiterst schone, milieuvriendelijke houtkachels onderscheidt in de markt van accumulerende houtkachels. Eigenaar Klaas Tigchelaar weet dan ook alles van verantwoord en duurzaam hout stoken en vertelt vol vuur over 'zijn' kachels die ook nog eens energiezuinig, zeer gebruiksvriendelijk én bovenal geurloos zijn. Mede gestimuleerd door de aanwakkerende discussie over de voor-en nadelen van hout stoken, timmert Tigchelaar Tegelkachels nadrukkelijk aan de weg met hét handelsmerk van Tigchelaar: "Onze kachels leveren geen houtrookoverlast". Ik lever(de) met veel plezier teksten voor website, brochure, flyers en advertorials.

Diëtisten Friesland

Diëtisten Friesland helpt en ondersteunt mensen om gezond te eten. Ik ontmoette vijf enthousiaste diëtisten die geloven in persoonlijk voedingsadvies met gezond eten. Streng zijn werkt niet, helpen en coachen des te meer. Dat is hun visie.

Met nieuwe teksten is de website weer up-to-date, inclusief een herzien hoofdstuk met klantervaringen. Hiertoe heb ik een aantal klanten geïnterviewd en hun ervaringen verwoord. Tenslotte is ook de flyer van de diëtistenpraktijk qua vormgeving en inhoud vernieuwd, met dezelfde look-and-feel als de website. Heel mooi project.

Druktemakers Heerenveen

Druktemakers Heerenveen is de treffende naam voor de onderneming in sign en textielproducties. Directeur Willem Steegstra adviseert zijn klanten op welke manier de gewenste doelgroep wordt bereikt met "reclame", zoals gevelreclame, voertuigbelettering, kledingprints of welke andere eyecatcher dan ook. Om zijn eigen bedrijf ook in de spotlights te zetten, was o.a. een advertorial gewenst, die ik met veel genoegen heb geschreven.

 

BMA Belastingadvies & Administratiekantoor

In de accountancy is de laatste jaren veel veranderd. Waar het cijfermatige deel geautomatiseerd werd, kreeg het adviseren van de klant een grotere rol. Deze ontwikkelingen waren niet terug te vinden op de website van BMA Advies, een kleinschalig belastingadvies-en administratiekantoor. Zowel tekst als huisstijl van de website waren gedateerd; de wens was om deze te voorzien van een nieuwe look-and-feel en frisse, nieuwe teksten. Fijne opdracht, mede namens een uitstekende samenwerking met Floor Schaap van Pro Management Software en uiteraard directeur Frans Hoeksema. In dit proces nam ik websitestructuur, teksten en de coördinatie voor mijn rekening.

Solicam Shaping the Future

In dit vrij jonge bedrijf worden producten van composiet gemaakt op een zeer hoog technisch niveau. Het beweegt zich in een internationale niche-markt. Mijn ondersteuning bestaat uit het schrijven van rapporten, verslagen en diverse zakelijke brieven.

This new company is making products of composite on a high technical level. The company is moving in an international niche market. My support to this company consists of papers and several business letters.

 

 

PUUR! Sanitair & Tegels

PUUR! Sanitair & Tegels is een ambitieus bedrijf met een groot aanbod badkamers en tegels. Binnenkort verschijnt een 'glossy' magazine, vol met informatie over hun sanitairproducten, tegelvloeren en het bedrijf PUUR! zelf. Daarnaast een aantal boeiende artikelen over de badkamer-voor-de-toekomst, techniek en romantiek in de badkamer, bespaartips etc. Mooie schrijfopdracht in samenwerking met Groenewold Reclamebureau.

Proloog - Openbaar Basisonderwijs Leeuwarden

Proloog is een samenwerkend netwerk van professionele basisscholen in de gemeente Leeuwarden, elk met hun eigen identiteit en specifieke accenten. Elk kind krijgt alle ruimte zich te ontwikkelen: "word wie je bent".

In verband met langdurige ziekte was ik gedurende een aantal maanden plaatsvervangend bestuurssecretaresse bij Proloog. Een veelzijdige functie: van dagelijkse ondersteuning van het College van Bestuur en het stafbureau tot het voorbereiden en notuleren van de vergaderingen van de Raad van Toezicht. Tevens meegewerkt aan diverse publicaties, o.a. aan de schoolkrant t.g.v. een Open Dag en de tekst mogen leveren voor het zgn. Populaire Jaarverslag.

De Boer Internationaal Transport & Warehousing

De Boer Internationaal Transport & Warenhousing is een transportonderneming met een groot aanbod transportoplossingen. Voor de vernieuwde website heb ik al deze diensten mogen vertalen in nieuwe teksten. In dit proces nam ik websitestructuur, teksten en de coördinatie voor mijn rekening.

Witteveen Dakrendement % BV

De duurzame en waterdichte daksystemen duidelijk uiteenzetten voor de klant, zo was de wens van directeur Fokke Hamstra. Samen met nog heel veel andere producten en diensten heb ik e.e.a. in korte zakelijke teksten verwoord in een nieuwe brochure.

 

OSG Piter Jelles

Ook voor een dringende notuleer-klus weet men tekstwerk van noord te vinden, de Medezeggenschapsraad van OSG Piter Jelles zat met de handen in het haar. Klus geklaard, kapsels weer in orde...:)

Langeberg Schoonmaakorganisatie

Voor Langeberg Schoonmaakorganisatie heb ik hun diverse diensten mogen vertalen in teksten voor een nieuwe website. Samen met Eesger Toering van Knooppunt Intermedia een prachtige opdracht.

Natuurlijk zicht

Met veel plezier teksten gemaakt voor een 'strooifolder' voor Natuurlijk Zicht om deze unieke vergaderlocatie te promoten. 

NAMO Begeleiding & Advies

Wervende tekst(en) gemaakt voor workshop(s) die NAMO met veel bezieling geeft aan de manager die zijn personeel wil stimuleren zich met nog meer plezier in te zetten voor zijn bedrijf/organisatie. 

 

 

 

Werkgroep "Feanetië"

(op vrijwillige basis)

De ambitie van “Feanetië” is om de beleving in het centrum van Heerenveen te versterken. Samenvattend is het doel van dit plan om het water in Heerenveen weer bevaarbaar te maken met o.m. de aanleg van een aantal (authentieke) bruggen. De beoogde sfeerimpuls van “bootjes in het centrum” genereert zowel een economische impuls (leefbaarheid, omzet, banen) als een toeristische meerwaarde (meer bezoekers) in Heerenveen en omgeving.

De Werkgroep "Feanetië" telt acht enthousiaste leden, allen met diverse achtergrond en een ieder met specifieke kwaliteiten en competenties. Zo heb ik met heel veel genoegen het Plan "Feanetië" samengesteld en geschreven. Een prachtklus voor een prachtplan.

 

Werkgroep het Bildt

(op vrijwillige basis)

Door een aantal functies bij zowel provincie Fryslân als een aantal gemeenten, kreeg ik een bijzondere affiniteit met het openbaar bestuur. Om ook zelf in de politiek te gaan was een logische stap. In mijn politieke loopbaan in mijn geboortegemeente het Bildt heb ik veel geschreven voor de lokale partij Werkgroep het Bildt: nieuwsbrieven, website, persberichten, memo's, verkiezingsprogramma's, campagnefolders, schrijven, redigeren en coördineren van een (huis-aan-huis) verkiezingskrant en tot slot onze bijdragen voor een coalitieakkoord. Boeiende en leerzame periode.

 

 

SAM Waadhoeke

(op vrijwillige basis)

Met de herindeling per 1 januari 2018 in zicht, hebben PvdA, D66, Groen Links uit de gemeenten Franekeradeel, het Bildt en Menaldumadeel en Werkgroep het Bildt de krachten gebundeld: er is een nieuwe partij opgericht. In het voorbereidingstraject heb ik een aantal teksten geleverd.