Tekstcorrectie

Als je zelf al een tekst klaar hebt, kan het heel nuttig zijn dat iemand anders even naar jouw tekst kijkt.
Het heeft je tijd en energie gekost om je verhaal op papier te zetten, maar…..je twijfelt of het zo wel de deur uit kan. Gelukkig kan tekstwerk van noord dan uitkomst bieden:

Redigeren

Het proces van tekstcorrectie start met redigeren.
Ik controleer en verbeter de tekst. Hierbij let ik dan op de helderheid, structuur en opbouw van het geheel. Soms maken slechts een paar aanpassingen de tekst al sterker.
Voldoende variatie in woorden verhoogt ook de leesbaarheid, zodat de zinnen beter ‘lopen’.
Met redigeren zal ik aan de inhoud van de tekst niets wijzigen.

Corrigeren

Bij het corrigeren van een tekst let ik op spelling, grammatica en het juiste gebruik van leestekens. Een foutloze tekst voorkomt ergernis en houdt de aandacht van de lezer vast. Je zult niet de eerste zijn die de eigen fouten over het hoofd ziet. Twijfel je aan de stijl en de opbouw van jouw tekst, dan is het verstandig om de tekst te laten redigeren.

Herschrijven

Stel je hebt een tekst geschreven, waarin je argumenten en informatie hebt geformuleerd.
Maar toch….je bent niet tevreden en je twijfelt ook of de boodschap wel helder genoeg geformuleerd is.
Je hebt al uren gestoeid met woorden en zinnen en hier en daar heb je zelfs hele alinea’s omgegooid. Zonde van de moeite en tijd die je liever aan je onderneming had besteed.
Dan kan tekstwerk van noord je helpen: ik ga met jouw oorspronkelijke tekst aan de slag en je ontvangt een nieuwe tekst. Mét jouw boodschap.

Met een aantrekkelijke tekst voorkom je dat de lezer afhaakt. Heldere en duidelijke teksten prikkelen tot doorlezen. En dat is de bedoeling. Wil je weten hoe leesbaar je tekst is? Ik wandel graag even door jouw verhaal.

Heb je hierover vragen?

Stuur gerust een e-mail naar info@tekstwerkvannoord.nl